BESTELLEN

1Wat moet ik doen wanneer ik de verkeerde gegevens heb ingevuld?
Wanneer je de verkeerde gegevens hebt ingevuld, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via mail: info@dutchartcollective.com met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Wanneer mogelijk zoeken we gezamenlijk naar een passende oplossing.
2Hoe annuleer ik mijn bestelling?
Wil je een aankoop annuleren? Stuur dan direct een mail naar info@dutchartcollective.com. Aankopen kun je kosteloos annuleren wanneer de order ons magazijn nog niet heeft verlaten. Wanneer de order reeds verzonden is, heb je altijd de mogelijkheid de order binnen 14 dagen te retourneren. Wij zijn echter wel genoodzaakt de verzendkosten in rekening te brengen.

LEVEREN EN RETOURNEREN

1Hoe retourneer ik mijn order?
Ongebruikte en onbeschadigde artikelen kunnen binnen 14 dagen aan ons worden geretourneerd. Gebruik het meegeleverde retourlabel of download het formulier hieronder. Knip dit document in twee delen: het retourformulier (linkerzijde) en het retouretiket (rechterzijde). Vul het retourformulier in en stop dit bij het pakket. Pak het pakket in zoals ontvangen. Plak het retouretiket op de doos. Geef je retourzending af bij een pakketpunt naar keuze. Let op. Retourkosten zijn voor eigen rekening. Bewaar het ontvangstbewijs. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra de retourzending is ontvangen. De verrekening van de retourzending vindt binnen twee weken plaats.
download retourformulier
2Wat is de levertijd van een artikel?
Afhankelijk van jouw order hanteren wij een maximale levertijd van 10 werkdagen. Wanneer je ervoor kiest een poster te bestellen zonder lijst, hanteren wij een levertijd van 5 werkdagen.
3Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen € 6,60 voor bezorging aan huis en € 4,40 voor bezorging bij een DPD-Servicepunt.

GARANTIES EN KLACHTEN

1Mijn bestelling is beschadigd aangekomen.
Is het artikel beschadigd aangekomen, neem dan direct contact met ons via mail: info@dutchartcollective.com. Wij vragen je foto’s mee te sturen van het beschadigde artikel. Wij streven ernaar binnen 3 werkdagen contact met je op te nemen.
2Heb ik garantie op mijn aankoop?
Indien het product een ontwerp-, materiaal- of fabricagefout vertoont, heb je recht op herstel of vervanging van het product. Je hebt slechts recht op vervanging indien herstel van het product niet mogelijk is. Dutch Art Collective staat niet in voor de beschadiging van het geleverde product door langdurige blootstelling aan licht. Wij adviseren het product niet in de volle zon te plaatsen. Op aanvraag kan een product worden besteld met een lichtechtheid van circa 100 jaar. Hier zijn echter extra kosten aan verbonden. Op schade ontstaan door foutief gebruik of toepassing van de geleverde producten is geen garantie van toepassing. Het aankoopbewijs (orderbevestiging na betaling) geldt als garantiebewijs.
3Ik heb een klacht. Wat moet ik doen?
Heb je een klacht of een vraag en kun je het antwoord niet vinden tussen de veelgestelde vragen, neem dan contact met ons op via mail info@dutchartcollective.com. Onder normale omstandigheden wordt je vraag binnen 3 werkdagen beantwoord. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 020-3081112.

PRODUCTEN

1Zijn de posters ook in andere kleuren verkrijgbaar?
Nee. Alle creaties zijn in zwart-wit. Hierdoor match het altijd met de omgeving en zijn de beelden niet te nadrukkelijk of overheersend aanwezig. Het gebruik van zwart-wit geeft tevens ruimte tot eigen interpretatie. Zo fantaseert de één over een ondergaande zon met rood, oranje en gele kleuren. Terwijl een ander het beeld interpreteert als een opkomende zon met de daar bijbehorende koelere kleuren.
2Leveren jullie ook grotere formaten?
Ja. Op aanvraag leveren wij afwijkende formaten. Te denken valt hierbij aan afbeeldingen van wel 1,2 of 3 meter hoog. Of wellicht juist een serie van miniatuurafbeeldingen. De afwijkende formaten kunnen in diverse formats worden besteld. Denk hierbij aan beelden op doek, plexiglas of zelfs behang. Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
3Ontwerpen jullie ook posters op aanvraag?
Ja. Onze artiesten zijn in staat elk gewenst beeld voor je op papier te krijgen. Wanneer het product exclusief dient te blijven of niet voldoende geschikt is voor verdere verkoop, zijn hier extra kosten aan verbonden. Deze kosten zijn per aanvraag verschillend. Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
4Door wie worden de posters gemaakt?
De unieke illustraties op onze posters worden in huis handgetekend en gesigneerd door onze artiesten.
5Waarom zijn alle posters vierkant?
Het zuivere vierkant past perfect in elke ruimte, van klein naar groot. Dit in tegenstelling tot horizontale of verticale inlijstingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat vierkante beelden sneller volledig worden waargenomen. Het vierkant valt exact binnen onze gezichtsveld, zodat we niet van links naar rechts of van boven naar beneden hoeven te scannen.
6Wat is de maximale grootte van een beeld?
Onze beelden kunnen een maximale grootte bereiken van maar liefst 3 meter bij 3 meter. Enkele uitzonderingen nagelaten. Geïnteresseerd? Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
7Ik wil graag het origineel kopen.
Vele personen kunnen door moderne reproductietechnieken genieten van een kunstwerk, maar hoe heerlijk is het niet om in het bezit te zijn van het unieke en enige origineel. Dutch Art Collective biedt jou de mogelijkheid om het origineel in bezit te krijgen. Dit origineel wordt dan apart voor je ingelijst met een mooie passe-partout en passende inlijsting, zodat het naast de aangeschafte poster geplaatst kan worden. Beiden vormen zo weer een nieuw en uniek kunstwerk. Een unieke kans! Klik hier voor meer informatie.